LANAC 3/8″ 1,3mm 25 ZUBA

TEČAJ: 1 HRK = 0,13272 EUR SKU: 0211394 Kategorija: Oznaka:

WEB CIJENA


LANAC 3/8” 1,3MM  25 ZUBI

ZA PILE:Stihl 010, 011, 012, 018, 021, MS180, 210, 181, 211

 

 

KAKO FUNKCIONIRA STIHL LANAC ZA PILU?

 

STIHL lanac pile ili tzv. lanac pile s tri karike/spone proizvodi se uvijek prema istom principu. Sastoje se od tri elementa, pogonskog članaka, spojnica i lijevih tj. desnih zubi rezača.

Lanci pile posebno slabog povratnog udara imaju pogonski članak s grbom i u oznaci lanca pile sadrže broj 3 u oznaci (npr. PMM3 ili RS 3). 

Pogonski članci osiguravaju prijenos pogonske sile sa zupčanika na lanac. Spojnice spajaju pogonske članke s reznim zubima.

Pojedini modeli lanca pile razlikuju se u veličini pojedinačnih članaka lanca i u profilu zubi rezača.

Zubi rezači sastoje se od osnovnog tijela zuba, graničnika dubine i lopatice zuba. 

Lopatica zuba ima oštrice na čeonoj strani i to okomitu bočnu (često zvanu prsnu) oštricu i vodoravnu, tjemenu oštricu koja se koso naginje unatrag. 

Prsna i tjemena oštrica stoje pod određenim kutom koji je odlučujući za optimalan učinak rezanja. Kod oštrenja lanca preporuča se kut oštrenja od 30°. – paralelno sa servisnim oznakom kuta oštrenja.

Graničnik dubine smješten je ispred lopatice zuba. Razmakom graničnika dubine određuje se dubina prodiranja reznih zubi (lopatice zuba) u drvo, a time i debljina iverja. Razmak graničnika dubine predstavlja  razmak između gornje ivice (brida) graničnika  dubine i prednje ivice (brida) tjemena zuba. 

 Za ravnomjeran, miran rad i optimalan učinak rezanja, svi rezni zubi moraju biti iste dužine. 

 


*Napomena:
  Molimo kontaktirajte nas prije narudžbe ako niste sigurni koji tip lanca pristaje na vašu lančanu pilu.

DODATNE INFORMACIJE

Dodatne informacije