ŠKARE ZA ŽIVICU HS 56-CE 60cm

Kategorije proizvoda ŠKARE ZA ŽIVICU

SKU: 0013169 Kategorija: Oznaka:

Lagane benzinske škare za živicu s dvostrano nabrušenim noževima i ErgoStartom (E)

 

Posebno lagane motorne škare za živicu s kontrolama na jednoj ručki i sustavom olakšanog pokretanja. Opremljene su ErgoStartom (E), sustavom smanjenja vibracija, bezalatnim zatvaračem spremnika i dvostrano nabrušenim noževima. Idealne za komunalne tvrtke i uređenje okoliša.

_________________________________________________________________________________________________

 

Specifikacija

Zapremina cm 3 21,4
Snaga kW / KS 0,65 / 0,9
Težina kg 1) 4,5
Razina zvučnog tlaka dB (A) 2) 95
Razina zvučne snage dB (A) 2) 107
Razina vibracija lijevo / desno m / s 2 3) 4,7 / 5,5
Ukupna duljina cm 104
Broj okretaja 1/min 3600
Duljina rezanja cm 60
Razmak između zubaca mm 34

 

____________________________________________________________________________________________________

Posebne značajke

 • STIHL 2-mix motor
  STIHL 2-MIX motor

  Ovaj STIHL 2-MIX motor posebno je razvijen za novu generaciju motornih škara za živicu, jer objedinjava niski nivo nesagorenog goriva u ispušnim plinovima i nisku masu pogonskog uređaja izvrsne moći ubrzavanja. Kod potrebe za rezanjem debljih grana živice ovom uređaju neće nedostajati snage.

 • STIHL ErgoStart (E)
  STIHL ErgoStart (E)

  Spiralna opruga između kalema užeta za pokretanje i radilice s funkcijom kompenziranja vršnih sila koje se javljaju prilikom pokretanja. Sila uložena za izvlačenje užeta za pokretanje akumulira se u opruzi koja, nakon što prijeđe otpor stvoren kompresijom u cilindru, izvrši startnu vrtnju radilice i time pokrene motor. U usporedbi s ostalim sustavima za paljenje, STIHL ErgoStart treba upola manju količinu energije koja je potrebna za pokretanje motora, a pri tome znatno manju brzinu potrebnu za pokretanje.

 • STIHL sustav protiv vibracija
  STIHL sustav protiv vibracija

  Gumeni amortizeri i čelične opruge prijenos vibracija na ručke smanjuju na minimum, što omogućuje udobniji rad s manjim utroškom snage.

 • Obostrano rzanje noža
  Dvostrani noževi

  STIHL dvostrani noževi omogućavaju oblikovanje grmlja u oba pravca rada, što olakšava precizno uređivanje kuteva žive ograde.

 • Dugotrajni filter zraka
  Dugotrajni pročistač zraka

  Pruža duge intervale između čišćenja i pouzdanu zaštitu motora.

 • Zaštita za upravljanje
  Štitnik vrha vodećeg dijela

  Ove škare standardno su opremljene štitnikom vrha vodećeg dijela, čime se sprječava oštećivanje noževa, ali i vrtnih elemenata (npr. prirodni kamen zid). On također olakšava rezanje prizemnog dijela živice. (Slično kao ilustracija)

 • Obostrana oštrica 2
  Obostrano nabrušeni noževi

  Rezni dio naoštren na obje strane omogućava visok rezni učinak i čistoću reza. Sofisticirana geometrija oštrice rezultira dobro obavljenim poslom.

 • Višenamjenska ručka
  Multifunkcionalna ručka

  Sve radnje potrebne za pokretanje i rad uređaja svoje kontrole imaju na jednom mjestu – to je upravljačka ručka. Prekidač za gašenje doživio je svoju preinaku – po gašenju uređaja zahvaljujući integriranoj opruzi prekidač se vraća u poziciju I. Time su škare spremne za ponovno pokretanje, a mogućnost za pogrešku kod “toplog” starta je isključena.

 • Sprebnik na otvaranje bez alata
  Bezalatni zatvarač spremnika

  Patentirani zatvarač spremnika goriva. Za otvaranje spremnika nije potreban dodatni alat, a mogućnost za prolijevanje goriva svedena je na minimum.

 • Elektronički sustav paljenja
  Elektronički sustav paljenja

  Potpuno zatvoreni elektronički sustav paljenja osigurava pouzdano pokretanje i nesmetani rad motora. Visoki napon paljenja osigurava stabilnu iskru i dugo trajanje iskre. To dovodi do poboljšanog izgaranja goriva i niže emisije nesagorenog goriva u ispušnim plinovima.

 • Ručna pumpa za gorivo
  Ručna pumpa za gorivo

  Mala gumena pumpica stvara podtlak koji dobavlja gorivo u rasplinjač. Na taj način se gorivo nakon dulje pauze u radu lakše doprema u rasplinjač i otklanja potrebu za višekratnim potezanjem startnog užeta pri pokretanju.

*Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

DODATNE INFORMACIJE

Kategorije proizvoda ŠKARE ZA ŽIVICU

Kategorije proizvoda ŠKARE ZA ŽIVICU